Μονάδα Περισσός - Πλ. Ελευθερίας 5 & Κνωσσού 1 / Ωράριο } Δευτ. - Κυρ: 08:00 - 20:00
210-2770274 - Fax: 2102798565 - info@kosmasaitolos.com
Μονάδα Αγ. Παρασκευής - Μακεδονίας 20 / Ωράριο } Δευτ. - Κυρ: 08:00 - 20:00
210-6090995 - Fax: 2106090996 - spannik2@gmail.com

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ Ο.Ε.ΒΥ.Χ. ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ
«ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» ΣΤΗΝ Ν. ΙΩΝΙΑ.

Το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης (12/4), στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Κοσμάς ο Αιτωλός» στη Ν. Ιωνία (Νεάπολη), η Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Βυζαντινή Χορωδία, με Χοράρχη τον μαέστρο κ. Μιχαήλ Μακρή, μαζί με την Παραδοσιακή Χορωδία του Ελληνικού Ωδείου Αθηνών, προσέφεραν σε όλες και όλους χαρά και θρησκευτική κατάνυξη, ερμηνεύοντας ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας, καθώς και παραδοσιακά τραγούδια, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των 60 φιλοξενούμενων ηλικιωμένων και όλων όσοι βρέθηκαν στον χώρο της εκδήλωσης.

Μιλώντας με τον Χοράρχη κ. Μιχαήλ Μακρή μάς ειπώθηκε πως: «Ήρθαμε εδώ, Μεγάλη Τετάρτη, για να δώσουμε μέσα στο κλίμα των αγίων αυτών ημερών ένα μήνυμα σε αυτούς τους ανθρώπους, που ενδεχομένως δεν είχαν τον τρόπο να προσέλθουν στις εκκλησιές τους ως πιστοί, και θα τους πούμε κάποια κομμάτια γύρω από τη Μεγάλη Εβδομάδα, όπως: της Μεγάλης Τετάρτης, της Μεγάλης Παρασκευής και του Μεγάλου Σαββάτου, επί το πλείστον τα πιο δημοφιλή, ούτως ώστε να τα καταλάβουν και οι ακροατές. Επίσης, ήθελα με την ευκαιρία αυτή να ενημερώσω το κοινό σας για τη μεγάλη μας συναυλία, που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Πρόκειται για μία υπερπαραγωγή για την παράδοσή μας, με 280 συντελεστές. Τη βραδιά εκείνη θα συμπράξουν 6 μουσικά σύνολα: 4 χορωδίες και 2 ορχήστρες, σε μία μουσική παράσταση με τίτλο: «Εις την μητέρα της ζωής μας», που θα περιλαμβάνει ύμνους και μελωδίες αφιερωμένες στη μητέρα. Το πρώτο μέρος της είναι αφιερωμένο στην Παναγία μας και το δεύτερο μέρος είναι αφιερωμένο στη βιολογική μάνα του καθενός μας. Θεωρώ πως θα είναι μία πάρα πολύ σημαντική συναυλία.».

Επίσης, στην «ΙΟΝΙΑΝΕΤ» μίλησε και ο υπεύθυνος της Μονάδας, κ. Δημήτρης Σπανός, ο οποίος επισήμανε πως: «Έχουμε μία μακροχρόνια συνεργασία με τον κ. Μακρή και την Εκκλησιαστική Βυζαντινή Χορωδία του. Ο κ. Μακρής μας κάνει την τιμή και κάθε χρόνο έρχεται τα Χριστούγεννα και το Πάσχα μας, λέγοντάς μας τα κάλαντα και κάποιους βυζαντινούς ύμνους αντίστοιχα. Μάλιστα, τις ημέρες αυτές έρχονται και περισσότεροι επισκέπτες των φιλοξενούμενων ηλικιωμένων μας, συγγενείς και μη, ακόμη και γείτονες, και δεν τους αφήνουν ποτέ μόνους τους. Κι αυτό είναι πολύ ευχάριστο, αφού, γενικά, έχουμε μεγάλη επισκεψιμότητα για τους 60 ηλικιωμένους ανθρώπους που φιλοξενούμε. Εύχομαι σε όλους Καλό Πάσχα και πάνω από όλα ειρηνικό!».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο κος Μιχαήλ Μακρής

 

 

 

 

 

 

 

Παναγιώτα Σούγια

http://www.ionianet.gr/

Κράτα το

Κράτα το